Информираноста е првиот чекор кон заштитата

Повеќе

Препознај, Почитувај,
остварувај права

ПОвеќе

#NeSeZaletuvaj

ПОВЕЌЕ

Плата доволна за живот

ПОВЕЌЕ

Кои сме ние

Здружението за акција против насилство и трговија со луѓе Отворена порта е здружение кое 20 години работи на превенција, едукација, помош и поддршка како и на застапување на жртвите од трговија со луѓе и сексуално насилство. Како водечка организација во регионот е дел од Интернационалната асоцијација Ла Страда која е европска НВО мрежа против трговија со луѓе. Здружението Отворена Порта ги застапува жртвите на трговија со луѓе и има активна улога во креирање на национални политики.

Отворена порта не е само организација туку движење кое им дава глас на најранливите.

Прочитај повеќе

Новости

25

Јун

Проект SPOT ON!  –Државна одговорност за гонење на трговијата со луѓе Отворена …

Прочитај повеќе

Публикации

Инфо материјали

Видеа

Сите Едукативни Кампањи #МладиВоАкција Медиуми

наши верни поддржувачи

Отворена порта- Здружение за акција против насилство и трговија со луѓе започна со работа во 2000 година кога група на жени ентузијасти ја препозна сериозноста на проблемот со трговија со луѓе

Стани дел од движењето против трговија со луѓе

Вклучи се и ти

Мрежи

Отврена Порта / Ла Страда е членка на неколку меѓународни и интернационални мрежи, и тоа